Villi & Vapaa Alkoholiton sour X3

 

Zädäm! Nyt lähtee uusia alkoholittomia oluita liikkeelle!!!

Halusimme tuoda meidän villit ja vapaat maut myös alkoholittomiin oluisiin, ja tästä syntyi alkoholittomien hapanoluiden sarja. Kolme erilaista hapanolutta yhteisjulkaisussa!

Täällä Fiskarsissahan tuotetaan alkoholittomat oluet niin, että ensin tehdään ihan normaaliin tapaan olut, käytetään se noin 6 til-% vahvaksi ja sen jälkeen poistetaan siitä alkoholi hienolla GEA:n Aroma Plus laitteella. Tässä ns. epäkännilaitteessa toimintaperiaate on käänteis-osmoosi, joka poistaa alkoholimolekyylit ja hieman vettä holillisesta oluesta. Tällöin tuloksena on oluen makuinen, ei makea tai keskenkäynyt tuote, vaan kunnon olut kaikkine aromeineen. Tällä kertaa panimme tölkkiin kolme hapanolutta, josta alkoholi on poistettu.

Villi & Vapaa Alkoholiton Sour ale, ammentaa inspiraationsa perinteisistä saksalaisista hapanoluista sisältäen myös hiukan suolaa. Raikas ja kirpsakka hapanolut ilman kikkailua.

Villi & Vapaa Alkoholiton Rasbperry sour, eli tämän hapanoluen mausteena klassinen vadelma. Enemmän mehumaisempi ja happamasta pohjasta siihen on saatu hauska twängi. Helppo ja raikas, mutta ei missään nimessä tylsä!

Villi & Vapaa Alkoholiton Dry Hopped sour ale. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä kuivahumaloitu versio. Dry Hopped Sour yhdistää ennakkoluulottomasti kuivahumaloinnin ja hapankäymisen vinkeät maut. Humaloinnissa käytetty Hallertau Blanc, Citra ja Motueka humaloita.