Olutetikka

Entisenä keittiöalan ammattilaisena panimonpyörittäjää kiinnosti luonnollisesti kehitellä myös olutetikka. Testasimme monia oluita ja kaupallista etikkahappobakteeria. Päädyimme kuitenkin lähestymään asiaa huikan eri kantilta: Teimme ansat Fiskars-joen varteen ja pyydystimme paikallisen etikkahappobakteerin, sitähän on luonnossa kaikkialla. Tällä omalla etikkahappobakteerilla teemme meidän Munkintie-oluesta nyt etikkaa. Paikallinen villi etikkahappobakteeri antaa mukavan pienen säväyksen etikkaan. Tummaa, pehmeän maltaista etikkaa tehdään vain pieniä määriä ja se on saatavilla vain panimon omasta puodista ja sieltäkin hetkittäin loppuun myyty.

Tyyli

Pullokoko

0.2 l

Väri

tumman ruskea

Ainesosat

olut, oma etikkahappobakteeri

Erityishuomiot

  • vegaani

Oluetikka sopii ruokiin, beer vinegar

Ruokasuositus

Olutetikka sopii erinomaisesti fish & chips annokseen kuten Briteissä tykätään maustaa ruoka, mutta sen lisäksi hapoiltaan kevyempi etikka sopii sellaisenaan salaateille ja jopa juustoille. Erinomainen myös lihojen marinadiin, jossa se mureuttaa lihaa ja lisäksi myö tuo paistettaessa maltaista karamellisuutta ruokaan. Itse tykkkäämme myös lorauttaa sitä hiukan pataruokiin antamaan pientä kärkeä makuun, esimerkiksi viinin sijaan.

Oluetikka sopii ruokiin, beer vinegar
Lisätiedot

Laatikkokoko

kpl

Laatikko EAN

EAN-koodi