OLUT, ÖL, BEER, ÕLU

Oluitamme löytyy hyvin varustelluista kaupoista, ravintoloista sekä Alkoista.
Oluiden tilauskanavat: Kesko / INEX / MeiraNova / Heinon Tukku / PM-juomatukku / Suppilog / suoratoimitus panimolta.

 

Amerikan Serkku 4,5% – American pale ale. Suodattamaton, vaalea, sitruksen tuoksuinen kuivahumaloitu apa.

Sopii mainiosti BBQ-ruokien kyytipojaksi tai ihan vaan sellaisenaan ystävien kanssa nautittavaksi. Tarkastappa Amerikan Serkkuun liittyvät maukkaat reseptit ja ideat Tuoppi & Sapuska ruokablogistamme.

Ainesosat: vesi, ohramallas, humala, hiiva
alko til-%: 4,5 / KV%: 9,5 / väri: vaalea / katkeruus: kevyt

Metsän Henki 4,5% - on kuusenkerkkä ale. Punaruskea, pehmeän maltainen olut ja mukana kuusenkerkän tuomaa vienoa pihkamaista makeutta.

Erittäin toimiva kumppani mm. Pataruuille, riistalle, sieniruuille ja paahdetuille juureksille. Lisää Metsän Hengen yhdistämisestä ruokiin.

Aineososat: vesi, ohramallas, kuusenkerkkäsiirappi, kuusenkerkkäuute, humala, hiiva
alko: til-%: 4,5 / KV%: 9,5 / väri: punaruskea / katkeruus: mieto

Juhla Pils 4,5% - Satavuotiaan Suomen kunniaksi pantu juhlaolut. Raikkaasta suomalaisesta vedestä ja perniöläisestä luomuohrasta valmistettu pilsner.

Raikas tsekkityylinen pils joka toimii hienosti myös perusoluena ruokapöydässä.

Ainesosat: vesi, luomuohramallas, luomuhumala, hiiva
alko til-% 4,5 / KV%: 12,5 / väri: vaalea, 9 EBC / katkeruus: sopiva 30 IBU

Kaffe Stout 5,5% - tumma kahviolut. Laktoosilla makeutettu, kahvilla maustettu pyöreän pehmeä stout. Meidän versio maitokahvista.

Kaffe Stout voitti kultaa Concours International de Lyon kilpailussa omassa sarjassaan 2017.

Sopii hyvin vaikka jälkiruokien kaveriksi ja tietenkin mukava kahvi vaikka sellaisenaan.

Ainesosat: vesi, ohramallas, laktoosi, kahvi, humala, hiiva

alko til-%: 5,5 / KV%: 15 / väri: musta / katkeruus: 15 IBU

Kesäkolli 4,3% – inkiväärivehnäolut. Kevyt vaalea, tuoreella inkiväärillä maustettu vehnäolut. Raikas, simamainen juoma kesään. Taustat: yhdistettiin kaksi mielijuomaa: ginger beer ja vehnäolut.

Parhaimmillaan kuumana kesäpäivänä kylmänä ´nautittuna, mutta toimii myös aasialaisten ruokien kanssa ja esimerkiksi hyvä kumppani sushille.

Ainesosat: vesi, ohramallas, vehnämallas, inkivääri, korianterinsiemen, appelsiininkuori, humala, hiiva
alko til-%: 4,3 / KV%: 9,3 / väri: vaalea / katkeruus: mieto

Katkera Nunna 3,5% - vaalea, virkistävä luomuhapanolut. Karpalo tuo vienon marjaisan napakkuuden kevyeen olueen. Gose-tyylinen suolaisuus on aistittavissa suuntuntumana. Tämä luomuolut on myös GLUTEENITON.

Suolaisen ja happaman yhdistelmä toimii mainiosti merenelävien ja raikkaiden salaattien seurassa. Kevyt olut on erinomainen juoma myös sellaisenaan.

Ainesosat: vesi, luomuohramallas, luomuhumala, luomukarpalomehutiiviste, hiiva, maitohappo, suola
alko til-%: 3,5 / KV: 7,8% / väri: vaalea / katkerot: 8,5 IBU

Fiskarin Vehnä 3,5% - on kullankeltainen, aromiltaan sitruksisen raikas ja hedelmäinen kevyt vehnäolut. Oluen mausta ja tuoksusta löytyy wit-tyylistä mausteisuutta kuten appelsiinin kuorta ja korianterin siementä, joita hiiva on käydessään tuottanut.

Helppo ja raikas vehnä on virkistävä janonsammuttaja, jossa myös makua, mutta se sopii erinomaisesti myös kala- ja äyriäisruuille taikka mm. vuohenjuustosalaatille.

Ainesosat: vesi, ohramallas, vehnämallas, humala, appelsiininkuori, hiiva
alko %-til: 3,5 / KV: 9,3% / väri: 9 EBC / katkerot: 18 IBU / humalointi: cascade, mandarina bavaria ja columbus

Musta Valssi - Musta, paahteinen ja kuiva luomu lager, jossa hiukan klassisen Saazer humalan puraisua myös. Luomu Musta Valssi on yhteistyöolut läheisen Mathildedalin Kyläpanimon kanssa. Kaikki maltaat ja humalat ovat luomua.

Musta Valssi voitti hopeaa makumaailman kehdossa järjestetyssä Concours Interational de Lyon kilpailussa, tummien lageroluiden sarjassa 2017.

Erinomainen kumppani saksalaiistyylisille ruuille, kuten schnitzeleille, possun potkalle kaalin kera yms. Näitä yhdistelmiä lisaa Tuoppi & Sapuska blogissamme.

Ainesosat: vesi, luomu ohramallas, luomuhumala, hiiva
alko til-% 4,3 ja 5,6 / KV% 10,5 ja 13,5 / Väri: musta / katkeruus: kohtalainen

Funky Luomu 6,5% – Raikas, ja silti paljon funkeja tuoksuja ja makuja, alkoholikin lämmittää. Tyyliltään mennään tuonne saison / farmhouse puolelle, muttei mikään puhdas tyylisuunnan edustaja.

Oluessa saison hiiva ja mukana myös brettanomycesiä. Makumaailmassa hedelmäisyyttä, aprikoosia, hapokkuutta ja lievää makeutta. Erittäin monipuolinen ruokaolut, joka maistuu hyvin toki myös sellaisenaan.

Funky Luomu -olueen toimivat mausteisemmat ruuat ja niiden reseptit Tuoppi & Sapuskan puolella.

Ainesosat: vesi, ohramallas, humala hiiva, brettanomyces
alko til-%: 6,5 / KV%: 13,5 / energiaa: 50 kcal / 100ml / humalat: polaris ja saphir / väri: oransiiini vivahtava kupari / katkeruus: mieto

Munkintie 6,7% - on tuhti ja henkevä suodattamaton tumma ale. Täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, kuivahedelmäinen, luumuinen, rukiinen ja mausteinen.

Loistava vaihtoehto vahvojen makujen kuten juustojen tahi suklaan kanssa, oiva vaihtoehto myös esim maksapateen kaveriksi. Toki tunnelmalliseen nautiskeluun myös sellaisenaan.Katso Munkintien ruokaan liittyvät ohjeet ja ideat Tuoppi & Sapuska ruokablogistamme.

Ainesosat: vesi, ohramallas, poltettu sookeri, humala, hiiva
alko til-%: 6,7 / KV%: 17 / väri: tummanruskea, 70EBC / katkeruus: kohtalainen / energia: 60kcal/100ml

Paavin Polku 9,0% - vahva, vaalea belgityylinen ale. Tyylisuunnaltaan ollaan trippeleissä. Kullan keltaisesessa oluessa ronskit belgialaisen hiivan tuottamat aromit ovat tulvilaan hedelmäisyyttä, tuoksusta löytyy mm. aprikoosia. Alkoholi lämmittää maun ollessa silti raikas, kevyen mausteinen ja juotavuus kohdallaan.

Erinomainen olut myös ruuan kanssa nautittavaksi. Sopii hyvin esimerkiksi mausteisten makkaroiden, ruusu-/parsa- ym.kaaliruokien sekä tietenkin juustojen kanssa. Suosittelemme kokeilemaan myös makeiden hedelmäisten jälkiruokien, kuten legenda Tarte Tatin:in kera.

Ainesosat: vesi, ohramallas, sokeri, humala, hiiva
alko til-%: 9,0 / KV: 19,3% / väri: 14 EBC / katkerot: 35 IBU / kypsytys: minimi 2kk

Tervahauta 4,5% - savuportteri. Musta, pehmeä savumaltaasta valmistettu portteri, jossa mausteena Lentiiran tervaa Kainuusta.

Tervahauta maistuu erinomaisesti grilliruokien, paahdettujen ja savustettujen ruokien kanssa, tahi sellaisenaan esimerkiksi nuotion ääressä nautittuna.

Ainesosat: vesi, ohramallas, humala, tervauute, hiiva
alko %-til: 4,3% / KV: 12% / väri: musta / katkerot: 30 IBU